Mer om Slingpatrullen

DSC_0139Sedan ett antal år tillbaka har Unga Hörselskadade åkt till Almedalen Även 2014 kommer vi åka med en grupp för att lyfta våra frågor, synas, nätverka och skapa kontakter samt genomföra slingpatrull.

Vi har genomfört slingpatrull i flera år, vissa år tillsammans med andra organisationer. Slingpatrullen är en undersökning där vi kartlägger om det finns hörslinga, om det finns teckenspråkstolk, om publikmifrofoner används ordentligt och vilken attityd vi möter hos arrangörer.

Undersökningen genomförs av en grupp ideella från Unga Hörselskadade. De är fria att delta på vilka seminarier, debatter och mingel de vill vilket gör att vi täcker in en stor mängd olika arrangemang om en uppsjö av ämnen. 2013 förde vi statistik över närmre 100 olika arrangemang. Inte ens hälften av allt vi deltar på är tillgängligt, vilket är mycket problematiskt. Vi ser inte heller någon enorm ökning, däremot möter vi allt jämnt bättre attityder. Nu väntar vi bara på genomförandet.

Tidigare statistik

  • Slingpatrullen 2013 undersökte 91 olika arrangemang. 38 hade hörslinga (42 %), 25 hade teckenspråkstolk (27 %) och 3 hade skrivtolk.
  • Slingpatrullen 2012 undersökte 52 olika arrangemang. 24 hade hörslinga (46 %), 12 hade teckenspråkstolk (23 %) och 1 hade skrivtolk.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>